top of page
  • Yazarın fotoğrafıYeşil Şehirler

AB Yeşil Hafta (#EUGreen Week) için Kayıtlar Başladı!

29-30 Mayıs 2024 tarihinde Brüksel'de düzenlenecek "su" temalı AB Yeşil Hafta için kayıtlar başladı!


Su sadece bir kaynak değil, insanlar, çevre ve sürdürülebilir bir ekonomi için can damarıdır. Son dönemde yaşanan doğal afetler, Avrupa genelinde su direncinin sağlanmasının önemini ortaya koymuştur. İklim değişikliğinin etkileri, on yıllardır süregelen kötü yönetim ve kirlilik, zorlukları artırmış ve kolektif eylem çağrısında bulunulmuştur.


Konferansta bu faktörlerin etkileri ele alınacak ve bozulan su döngüsünü onarmanın ve korumanın yolları tartışılacak, suyla ilgili zorluklarda uluslararası işbirliğinin önemine değinilecek ve herkes için su ve sanitasyona erişimin önemi tartışılacaktır.


Suyun dayanıklılığına adanmış daha geniş bir kampanyanın parçası olan AB Yeşil Hafta 2024, Avrupa'da suyun bugünü ve geleceğine ilişkin tartışmaları teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Politika yapıcılar, sivil toplum kuruluşları, işletmeler, akademisyenler ve vatandaşlar, suya dirençli bir gelecek için çözüm ve stratejileri keşfetmek üzere bir araya gelecektir.



AB üye ülkelerinde ve ülkemizde AB Yeşil Hafta kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikleri görmek için: https://green-week.event.europa.eu/partner-events_en

63 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page