top of page
  • Yazarın fotoğrafıYeşil Şehirler

Finlandiya Sürdürülebilir Topluluğu iklim nötr şehirler için ön alıyor

Finlandiya Sürdürülebilir Belediyeler Topluluğu FiSU (Finnish Sustainable Communities) sera gazı emisyonunu ve atıkları azaltmak ile aşırı tüketimi engellemek için çalışmayı taahhüt eden 11 Finlandiya belediyelerinden oluşan bir ağdır.


Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ve Vaasa Belediyelerinin yer aldığı topluluk yenilenebilir enerji, düşük karbonlu çözümler ve enerji verimliliğine ağırlık vererek sera gazı salınımı asgari düzeye indirmeye yönelik ortak çalışmalar yapmaktadır.


Tüm malzemelerin ve değerlerinin mümkün olduğunca uzun süre ekonomide kaldığı, hizmetlerin ve akıllı çözümlerin ürünler için katma değer yarattığı döngüsel bir ekonomide faaliyet göstererek atık miktarını en aza indirmeye yönelik çalışmalar da yapılmaktadır. Ayrıca, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı yoluyla aşırı tüketimi engellemeyi amaçlamaktadırlar.


FISU topluluğu aşağıda sıralanan 5 sürece destek olmaktadır:

1. Hazırlık

2. Mevcut durumun haritalanması

3. FİSU yol haritasının oluşturulması

4. Uygulama

5. Takip ve raporlama


FiSU topluluğunun faaliyetleri, Sitra, Motiva, SYKE, Finlandiya Yerel ve Bölgesel Yönetimler Birliği, Çevre Bakanlığı, İstihdam ve Ekonomi Bakanlığı, Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı gibi işbirliği ortaklarının yanı sıra ağdaki belediyelerin temsilcilerinden oluşan bir danışma kurulu tarafından yönlendirilmektedir.


Ayrıntılar için: https://fisunetwork.fi/en/






64 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page